Logo Collage Almere
fb link

UTRECHTSE HEUVELRUG

29 oktober 2017 gaan we voor onze laatste wandeling, uit de serie Hoogtepunten buiten Almere, naar het nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Aan de voet van de Amerongse Berg, ten zuiden van Amerongen ligt het oorspronkelijk uit 1286 stammende kasteel Amerongen. Een prima plaats om deze wandeling te starten.
Het dorp Amerongen is prachtig gelegen. Aan één kant begrenst door de Rijn, aan de andere kant door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. In het 'Oude Dorp' lijkt de tijd te hebben stilgestaan, met veel karakteristieke gebouwen, zoals de kerk en de tabaksboerderijen en -schuren. Veel oude boerderijen in het dorp dateren uit de negentiende eeuw.
Het grootste deel van de wandeling gaat echter door Het Amerongse Bos, één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Sommige grove dennen dateren uit 1770 en delen van het gebied doen met hun enorme woudreuzen, weelderige ondergroei en reusachtige, omgevallen stammen denken aan een oerbos. Het bos ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Wanneer

Zondag 29 oktober 2017. We vertrekken om 10.00 uur voor deze groepswandeling van 19 km. Het wandeltempo ligt rond de 5 km/uur.

Waar

De startlocatie is bij Kasteel Amerongen in Amerongen. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per persoon, dit is inclusief € 0,87 btw. U krijgt van ons een kop koffie of thee bij de start. Consumpties tijdens de rustpauzes zijn voor eigen kosten.
Meldt u zich tegelijkertijd aan voor de 6-Bergenroute, de Posbank en de Utrechtse Heuvelrug betaalt u slechts € 12,-.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kan via de link in de kolom hiernaast. Na aanmelding ontvangt u een mail met informatie over de exacte startlocatie.

De route

We vertrekken vanaf kasteel Amerongen en na een korte wandeling door de historische kern van Amerongen gaan we het Amerongse Bos in. Aanvankelijk wandelen we in westelijke richting naar het Leersumse Veld. Het Leersumse Veld ligt in een natuurlijke laagte. In de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu Utrechtse Heuvelrug heet. We zijn dan ongeveer halverwege de route en maken ons op om de Amerongse Berg te beklimmen. Daarna gaan we in een gestage afdaling richting Amerongen, waar de wandeling weer bij het kasteel eindigt.

Facebook

Op onze Facebook-pagina kunt u korte verslagen en foto's bekijken van onze wandelingen. Uiteraard zijn hier straks ook de verslagen van ieder Hoogtepunt buiten Almere te zien.
Als u ons 'liked' blijft u bovendien op de hoogte van al onze wandelactiviteiten.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wandelen in Almere van 1 januari 2017 van toepassing.Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug